Per una pasta de dents sense plàstic

Des de fa pocs anys a la població li ha sorgit una nova preocupació, el plàstic. Però no parlem del plàstic que tots coneixem i les respectives polèmiques que els acompanyen com ara les bosses, els envasos, etc. Si no el plàstic en els productes cosmètics i alguns aliments.

Els plàstics o microplástics dels que parlarem en aquest article són ” boletes ” de mida petita que utilitzen gran part de marques cosmètiques i introdueixen en els seus productes. Les cremes hidratants, els gels exfoliats, les pastes de dents … Els microplástics són indetectables a simple vista en alguns productes, ja que mesuren 1 mil·límetre aproximadament o fins i tot menys.

Per imaginar la magnitud del problema, heu de saber que alguns experts van determinar que els microplástics van ser el principal problema al medi ambient l’any passat.

El plástic contamina els oceans i els nostres espais verd

On porten plàstic les pastes de dents

Des dels 80, un gest tan quotidià com rentar-se les dents pot ser un petit detonant perquè hi hagi més plàstic al mar.

Com hem comentat abans, les microesferes o microplástics es troben en varietat de productes que fem servir de manera habitual, destacant la cosmètica. Un dels productes estrella que conté aquestes ” boletes ” és la pasta de dents.

Quan la nostra pasta de dents és granulada o potser inclou vidres blanquejants és possible que es tracti de microplástics. Les pastes de dents ho incorporen usualment en forma de puntets blaus o granulat blanc. La majoria de les vegades no és difícil d’apreciar si mirem amb deteniment la nostra pasta.

La nostra pasta de dents pot portar ingredients toxics per la nostra salut

On és el problema?

El medi ambient

Això és degut al fet que les diminutes partícules incloses als nostres objectes quotidians com ara la pasta de dents acaben cada any  al mar i en espais d’aigua dolça. Bilions d’aquestes micropartícules acaben escampades en espais naturals i el contaminen lentament. Per ser una mica més exactes, es calcula que a Europa, el medi marí rep 8.627 tones de plàstic procedents de les microesferes dels cosmètics (Segons l’estudi de Greenpeace: Plàstics en el peix i el marisc).

Les microesferes constitueixen un seriós problema de contaminació en zones marines i fluvials, on aquestes partícules poden incidir en temes com la terbolesa de l’aigua, impedint que aquesta arribi a la temperatura o la claredat adequada per al desenvolupament de la vida.

No només parlem d’un problema medi paisatgístic o ambiental, el plàstic que acaba en els nostres oceans és ingerit, per consegüent, pels animals marins que habiten. D’ irremediable manera, els éssers vius queden ” intoxicats ” amb les micropartícules i més tard arriben a la nostra nevera per a ser ingerits per nosaltres.

La nostra salut

Els oceans están contaminats degut al plástic i això afecta al medi ambient

Després del que portem d’article, no et sorprendrà l’afirmació que mengem el plàstic que nosaltres mateixos fabriquem i rebutgem,

L’organització Orb media (Agència de periodistes encarregada de realitzar informes i investigacions sobre temes que afecten la població) va realitzar un estudi per revelar totes les partícules de microplástic que consumeix una persona al dia. El resultat va ser que les persones consumim 14 partícules de microplástics. La quantitat és bastant llampant, en general s’estima que una persona pot arribar a ingerir 13.750 i 70.000 partícules cada any.

A més, s i estàs interessat a saber la resta d’ingredients tòxics que porten les pastes de dents, pots llegir-te el nostre article al bloc.

Animals

La petita fauna marina i altres animals molt més grans ingereixen aquestes microesferes, de tal manera que els microplástics es queden en els seus organismes.

Aquest és només l’inici d’aquest procés, ja que els microplástics es troben a la cadena alimentaria des que són ingerits pels animals. Per tant, els animals que han ingerit en grans quantitats els plàstics del mar són portadors d’ells. El més significatiu, és que acaben sent ingerits per nosaltres. Els microplástics acaben sent un cicle.

Com podem evitar-ho?

Podem col·laborar evitant comprar marques cosmètiques que elaborin els seus productes amb derivats del plàstic. Per consecuent, comprar productes ecológics i orgánics. La millor opció per estar segurs de que comprem a marques responsables seria buscar el certificat natural.

També, és responsabilitat nostra com a consumidors mirar els ingredients dels productes que utilitzem.

Els microplástics es troben en els següents ingredients derivats del petroli:

  • El polietilè, apareix com Polyethylene (PE).
  • El polietilè glycol, solen aparèixer com PEG- seguida d’un nombre, per exemple PEG-32.
  • El Tereftalat de polietilè (PET).
  • El Polimetacrilat de metil (PMMA).
  • El polipropilè, sol apareix com Polypropylene (PP).

Frescoryl

Els comprimits frescoryl no porten plástic ni fluor

El dentifrici masticable Frescoryl és un producte fet amb ingredients totalment naturals. i que no porta fluorur causa de la seva toxicitat. Alguns dels efectes que té el comprimit són un alè fresc, eliminació de la tosca, potent antibacterià, efecte suavitzant i molt més …. Si vols saber tots els beneficis que pot aportar-te pots consultar la nostra pàgina de beneficis.

Frescoryl tampoc porta parabens ni additius el que el converteix en un dentifrici amb 0% de toxicitat. Els reconeixements que ha obtingut ho confirmen.

No obstant això, Frescoryl no només destaca per la qualitat dels seus ingredients. És el primer dentifrici que pots portar a tot arreu amb tu. És fàcil d’utilitzar perquè el pots utilitzar sense aigua i sense raspall.

No cal afegir que està lliure de tot tipus de plàstics, microplástics i partícules.

I tu? Què opines dels microplástics al món de la cosmètica? Has començat a canviar hàbits? Pots deixar en comentaris teus consells per o centres usuaris.

Feliç setmana!

Per una pasta de dents sense plàstic
5 (100%) 3 vote[s]

Leave a comment