Errors al raspallar-se les dents

Ja hem esmentat alguna vegada al blog que els Espanyols no es raspallen les dents de manera correcta, és més, la majoria no li donen importància a una completa higiene bucodental. Creiem el fals mite que per una bona cura bucal tenim prou amb raspallar-nos les dents, quan de manera contrària, cal fer molts més passos, els pots conèixer aquí.

Quan no realitzem de manera efectiva una bona raspallada dental, els aliments i bacteris es mouen però no són eliminats de la boca. Raspallar bé les dents és una tasca imprescindible per evitar malalties bucodentals. Un correcte raspallat de dents requereix seguir certes normes per conservar una boca sana.

Avui volem destacar les males pràctiques que realitzem rentant-nos les dents per poder corregir-les. T’animes?

Mullar el raspall

Aquesta estranya costum la realitzem en moltes ocasions abans de rentar-nos les dents. El raspall actua millor quan està sec, ja que elimina millor la brutícia. A més, el fet de mullar el raspall en aigua, fa que produeixi més escuma de la necessària.

No has de mullar el raspall de dents, és un error

Escollir el raspall correcte

Gran part de la població desconeix la quantitat de raspalls de dents que hi ha i les seves característiques. És molt important identificar l’estat de les teves dents i de la teva boca per escollir el raspall que millor s’adapti a tu. Pots considerar la mida del cap del raspall, la duresa de les truges etc

Per unes genives en bon estat, hauríem d’utilitzar un raspall de duresa mitjana. Per problemes de genives o esmalt dental un raspall amb truges suaus.

El raspall s’ha de canviar cada tres o quatre mesos o quan els filaments s’hagin obert en excés.

Trobem diferents raspalls de dents que s'adapten a la teva boca

No dedicar prou temps

Una bona higiene bucodental no consisteix a raspallar les dents 30 segons de qualsevol manera. Una correcta tècnica de raspallat ha de durar almenys 2 minuts. A més de realitzar-se 3 vegades al dia.

Massa pasta dental

No cal cobrir tota la superfície del raspall amb pasta de dents, ja que una excessiva quantitat podria no ser bona per a les dents. A més de suposar un malbaratament considerable de pasta.

La quantitat correcta de pasta dental serà de la mateixa mida que un cigró. Un altre mètode seria comprovar l’envàs de cada pasta per veure la quantitat recomanada d’aquesta.

No has de posar molta pasta de dents al teu raspall perquè és un error

A més de la mateixa manera que el raspall, també hem d’escollir la pasta adequada a les nostres dents. D’acord a les nostres necessitats ens decantarem per una pasta diferent.

Per exemple per dents amb sensibilitat utilitzarem una pasta adequada a aquest problema.

Raspallar les dents de manera incorrecta

Segueix aquests consells per raspallar-se correctament les dents

A hores d’ara ja t’hauràs adonat que el raspallat -com qualsevol altra tasca- té el seu truc, i cal fer-ho bé per obtenir bons resultats. Si encara no saps com raspallar-te les dents correctament, aquí et deixem alguns apunts que segur que són d’ajuda.

El raspallat es comença per les dents de davant per després continuar cap a les moles. Les dents de dalt es raspallen de dalt a baix. Les dents de baix a dalt (mai cap als costats). Els queixals es raspallen de forma circular.

Raspallar-se les dents just després de menjar

Trenquem altre fals mite que és beneficiós raspallar-se les dents just en acabar de menjar, Malgrat el mal alè!

Els experts recomanen esperar 30 minuts aproximadament per permetre que el PH de la boca torni als nivells normals, ja que certs àcids i bacteris poden debilitar l’esmalt de les dents.

No inclinar suficientment el raspall

I per últim però no menys important, volem afegir l’important que és la inclinació del raspall per a un bon raspallat. La recomanació és un angle de 45 graus i alternar moviments circulars amb moviments de dalt a baix, de la geniva fins la dent.

Cometem tots aquests errors -i més- freqüentment però sempre som a temps de corregir els nostres hàbits i tenir cura de manera més efectiva la nostra rutina bucodental.

I el teu Realitzes algun d’aquests errors? Coneixes més?

Comenta!

Rate this post

Leave a comment