Tips per combatre el mal alè

El mal alè pot afectar qualsevol persona, sigui quin sigui el seu gènere o edat. A més, pot ser la causa de problemes com la integració social, el retraïment o la timidesa.

Però … Per què té aquesta molesta olor?

El mal alè, les causes

El mal alè pot suposar un problema per a les persones

El mal alè o també anomenat halitosi és causat per bacteris que creixen a la boca i produeixen olor. Quan les persones no es raspallen les dents ni fan servir fil dental aquests bacteris s’acumulen i s’amaguen a la boca. Els trossos d’aliments també poden ser portadors d’aquests bacteris.

Si tens una bona rutina de neteja bucodental, neteges les teves dents de manera habitual … I tot i així el mal alè persisteix, és possible que tinguis un problema mèdic com la sinusitis o la malaltia de les genives. El més correcte seria visitar el teu dentista.

Factors que afavoreixen l’halitosis

Manca de saliva

Quan la boca no produeix suficient saliva, eliminar els bacteris es converteix en una tasca més difícil. La saliva ens protegeix naturalment de factors externs que poden atacar la nostra boca. La manca de saliva pot ser produïda per diversos factors com medicació antidepressiva.

Caries

Les més profundes mantenen els aliments en les cavitats. Com hem esmentat anteriorment aquests produeixen una olor desagradable que pot ser difícil de contrarestar.

Llengua bruta

Una bona higiene bucodental està consitutida per una bona neteja de llengua

La llengua és una part de la boca que atreu els bacteris i les protegeix. Els bacteris poden quedar-s’hi més temps que a les dents. És molt important raspallar i mantenir-la neta, ja que podria ser un important focus de mala olor.

Malalties

Diferents malalties poden ser les causants com la sinusitis o amigdalitis crònica, rinitis, reflux gàstric, diabetis etc.

Dentadures postisses

Aquestes poden acumular menjar que produeixi una olor desagradable. També és possible que no es netegin de forma correcta i per això produeixin una olor forta.

Podem intentar evitar-ho?

Tot i que no hi ha una solució definitiva, i tenint present que l’arma més grossa contra el mal alè és una bona higiene bucodental, hi ha petits trucs per evitar tenir un mal alè.

Posant-los en pràctica és possible tenir un alè fresc i al mateix temps un bonic somriure. T’animes a provar-los?

Frescoryl

Dentifrici / Pasta de dents per mastegar vegà i cruelty free

El dentifrici masticable ha arribat per quedar-se, i és que no hi ha manera més fàcil de netejar la boca arreu. Utilitzar Frescoryl després de dinar, abans d’una reunió important, al tren, etc. Frescoryl t i ajuda a sentir-te bé, t’expliquem perquè

Primerament els comprimits dentifrics són antibacterians. Això es tradueix a què quan fas servir un comprimit, els bacteris són eliminats de la teva boca, quedant aquesta neta.

Un altre aspecte important seria el seu refrescant gust de menta, que elimina les males olors i t’aporta calma. Els seus ingredients naturals són els causants d’aquesta agradable sensació

Raspallar sempre les dents de nit

Ho diuen els experts, el tercer raspallat és el més important. Durant la nit es produeix menys quantitat de saliva, per tant, necessitem netejar la nostra boca abans que això succeeixi perquè els bacteris no es quedin a la nostra boca durant una bona estona. Si vols saber més sobre els correctes hàbits d’una higiene bucal diària, et convidem a llegir-te el nostre article al bloc.

No menjar all ni ceba

Aquest tipus d’aliments són molt agressius amb el nostre esmalt. A més, no és cap sorpresa comentar la forta olor que els caracteritza i que quan ingerim ho transmeten a la nostra boca.

L'all y la ceba produeixen mal alè

Raspallar la llengua

Un dels passos més importants de la rutina d’higiene bucodental. Netejar la llengua és un focus important respecte al mal alè, però, no és l’únic benefici. Netejar la llengua evita les possibles infeccions que poden sorgir dels bacteris que es troben allà. Actualment hi ha eines específiques per netejar-la.

En el nostre article com cuidar la higiene i salut bucal veurem que és una pas essencial a la rutina bucodental.

No dormir amb la boca oberta

Possiblement aquest punt sigui el més controvertit d’aquest article. El fet de dormir amb la boca oberta pot ser un acte involuntari en la gran majoria d’ocasions, però, hem de posar de la nostra part per intentar evitar-ho.

L’aire que entra i surt veloçment al respirar mentre dormim causa sequedat. Això produeix que els bacteris romanguin a la boca i s’estableixin. Si respirem pel nas, la saliva que es troba a la nostra boca pot expulsar els bacteris acumulats.

I tu, tens algun truc per evitar el mal alè? Penses que fas una bona higiene bucodental?

Ens veiem la següent setmana amb més articles interessants 🙂

Rate this post

Leave a comment