Beneficis de rentar-se les dents

Des de petits ens han dit milers de vegades que és molt important raspallar-se les dents. Ens ensenyen a cuidar el nostre somriure, a mantenir-la blanca, cuidada i neta. No obstant això, rentar-se les dents ens proporciona molt més que un somriure blanc.

En resum, mantenir la boca sana no només ajuda a tenir les dents sanes. És una de les rutines que hem de fer per tenir bona salut en general. Saps si fas una correcta higiene bucodental diària? Perquè recorda, rentar-se les dents és molt important, però no és l’única cosa que has de fer per a una bona rutina bucodental.

La teva boca podria ser un reflex de la teva salut?

Comencem pel bàsic Sabies que raspallar-se les dents pot reduir malalties del cor o diabetis? Aquestes són alguns dels avantatges que té per a la teva salut, raspallar-te les dents després de cada àpat, en aquest article coneixerem més.

Les bacteries que romanen a la boca poden provocar infeccions i malalties

Eliminar bacteris

Pensa en les vegades que utilitzes la teva boca per a realitzar alguna acció. Menjar, besar, badallar, cridar … Accions quotidianes que duem a terme diverses vegades al dia i que propicien que els bacteris entrin a la boca. La neteja dental ajuda a eliminar que aquests bacteris s’acumulin i puguin provocar malalties.

Malalties del cor

Si et raspalles les dents pots evitar infeccions al cor i als pulmons

Els bacteris que hem comentat anteriorment poden causar una inflamació i que aquesta s’estengui per tot el corrent circulatori. Aquesta inflamació provoca l’engrossiment de les artèries i augmenta notablement la possibilitat de patir una malaltia cardiovascular.

Malalties respiratòries

Moltes de les bactèries que es troben a la gola superior poden afectar els pulmons. Les malalties com la pneumònia, bronquitis aguda o infeccions respiratòries són ocasionades per aquests bacteris en moltes ocasions.

Aquestes infeccions es donen quan els bacteris entrar en el conducte respiratori inferior.

Malalties dentals

La malaltia periodontal és una infecció bacteriana que es produeix quan la placa s’acumula a les dents. Algunes investigacions han demostrat que els bacteris associats a la malaltia periodontal pot incrementar el risc de patir malalties respiratòries. No obstant això, un mal raspallat pot produir malalties dentals com: 

Caries

La càries dental és una  infecció bacteriana que ataca i destrueix la substància més dura de l’organisme, l’esmalt dental. Afecta més del 90 per cent de la població mundial.  

Les malalties de les dents danyen la teva salut

Gingivitis

La gingivitis és una inflamació de les genives produïda per l’acumulació de placa bacteriana.

Periodontitis

La periodontitis es caracteritza per l’aparició d’enrogiment, alteracions de textura, sagnat i retracció de les genives.

Augmenta la funció cognitiva

Igual que el te verd o l’exercici, raspallar-se les dents sovint millora la nostra funció cognitiva.

El 2010, la “New York University ‘s College of Dentistry “va fer un estudi amb el qual va concloure que les persones amb malaltia periodontal reduïen el seu coeficient intel·lectual quan arribaven als 70 anys, cosa que gairebé no succeïa en els pacients amb genives sanes.

Utilitzar productes naturals també té beneficis

Dentifrici / Pasta de dents per mastegar vegà i cruelty free

Cada dia fem servir la pasta de dents un mínim de 3 vegades. Aquesta, entra en contacte amb la nostra boca, és a dir, els seus ingredients entraran en el nostre organisme. Frescoryl ha innovat  el primer dentifrici per mastegar del mercat. Un comprimit vegà i  cruelty free  fabricat amb els valors de la marca. Una de les característiques que millor defineix el nostre producte, és la qualitat dels ingredients. Tots ells són d’origen natural  i no porten ni un 0% de toxicitat. Un dentifrici sense parabens ni additius especialment fet per a proporcionar benestar. A més, un dels aspectes més criticats dels dentifricis convencionals és respecte als seus ingredients. Si vols saber més del tema i aprendre que components nocius porten les pasta de dents,  pots llegir-te aquest article.

Coneixes algun benefici més de rentar-te les dents? Deixa-ho als comentaris.

Que tingueu una feliç setmana i recordeu rentar-vos les dents!

Rate this post

Leave a comment