Beneficis d’un dentifrici sense fluor

Des que les pastes de dents van començar a incorporar el fluor com un dels seus ingredients principals, s’ha qüestionat tant la seva eficàcia com el seu possible mal a la salut. Aquest polèmic tema ha provocat que els sectors més crítics de l’àmbit bucodental comparin els riscos i els beneficis d’aquest element de forma anual. L’argument per donar suport a l’ús d’aquest element és que disminueix la càries de forma molt efectiva, però … Qui sap si un ingredient més natural pot fer la mateixa funció? Aquesta i altres preguntes seran la clau al nostre article.

Però abans de començar … Saps que és el fluor?

El fluor

El fluor és nociu per a les dents i tòxic per a la salut

El fluor és un element químic que pertany al grup dels halògens de la taula periòdica. És un gas natural de color groguenc que produeix una olor molt forta. La manipulació d’aquest gas es realitza amb grans mesures de seguretat, ja que pot causar greus cremades a la pell.
El fluorur és un subproducte utilitzat per a la fabricació de ferro, alumini i altres materials.

No només s’incorpora a les pastes de dents

Actualment el fluorur té múltiples usos. És utilitzat com aerosol, com a refrigerant…
Un dels usos més coneguts que té és la fluoració de l’aigua potable, que és justificada perquè s’afirma que és una mesura preventiva de salut pública.
Avui en dia trobem milers de productes amb fluor com els xiclets, la sal fluorada, aigües minerals i fins i tot les paelles fetes amb tefló (Que quan estan ratllades desprenen fluor).

Que pot succeir amb excés de fluor

El fluor és un element tòxic i reactiu que pot ser altament perjudicial si no ho prenem en quantitats adequades o abusem d’ell.

No podem escriure aquest apartat sense esmentar la perillosa fluororsis dental, una malaltia que taca les dents i que provoca canvis a la seva estructura (Ja que les dents perden la capacitat per captar de manera efectiva el calci). Com a resultat aquestes es tornen trencadisses i febles.

El fluor debilita el nostre sistema immunològic i el nostre sistema nerviós central. Hem de tenir en compte que un dels problemes del fluor és que s’acumula al nostre organisme i això pot derivar a què afecti els nostres teixits, destacant el sistema nerviós. A més, també s’ha demostrat que disminueix la producció de melatonina, que és l’hormona que regula el rellotge biològic i la son.

Un altre aspecte rellevant és que disminueix la quantitat de iode al nostre organisme, la qual cosa augmenta el risc de patir malalties com l’hipotiroïdisme.

És molt important mesurar la dosi de fluor que ingerim en les tres vegades diàries que ens raspallem les dents.


A la Unió Europea s’ha fixat un límit màxim de 1.500 parts per milió (ppm) a causa de la seva toxicitat per a la salut. És important mirar la quantitat abans de comprar un dentifrici.

Existeixen alternatives

Per sort, hi ha alternatives als dentifricis comercials i trobem pastes de dents amb ingredients ecològics -A més, la majoria d’aquestes pastes són totalment veganes-. El mercat cada vegada ofereix més opcions naturals com Frescoryl perquè les persones considerin canviar els seus hàbits. Avui més que mai la salut és una prioritat i la intenció de canviar rutines per viure millor és a les nostres mans.

Cuidar la nostra salut bucodental és a les nostres mans

Un dels ingredients que s’utilitzen per substituir el fluor és el Xilitol, si vols saber més sobre ell et recomanem l’article: Has mirat els ingredients de la teva pasta de dents? On exposem els ingredients més nocius comunament utilitzats a les pastes de dents i es proposen altres ingredients més saludables.

Altres ingredients amb propietats netejadores i antibacterianes poden ser: La farigola, oli de menta, sàlvia, argila blanca o l’oli de coco.

Frescoryl

Frescoryl és la pasta de dents masticable que t'ajuda a cuidar la teva boca a la feina

El comprimit masticable Frescoryl és el primer dentifrici que pots portar a tot arreu amb tu. És fàcil d’utilitzar perquè el pots utilitzar sense aigua i sense raspall.

Frescoryl és un dentifrici fet amb ingredients naturals i que no porta fluorur. Alguns dels efectes que té el comprimit és un alè fresc, eliminació de la tosca, potent antibacterià, efecte suavitzant i molt més….

Si vols saber tots els beneficis que pot aportar-te tant en salut com en utilitat, consulta la nostra pàgina de beneficis.

Frescoryl tampoc porta parabens ni additius, el que el converteix en un dentifrici amb 0% de toxicitat. Els reconeixements que ha obtingut ho confirmen.

Com a conclusió, totes les persones hauríem de considerar com estem d’exposats a elements com el fluor. A més informar-nos de què aliments o utensilis ho incorporen. La societat està realitzant un canvi en la seva manera de viure i de consumir. Cada vegada som més conscients dels tòxics que incorporen el nostre menjar i cosmètics, el que ens permet buscar alternatives més saludables. Està en nosaltres prendre accions preventives i consumir productes totalment naturals com Frescoryl.

Esperem que l’article us hagi fet reflexionar i que us animeu a tenir cura vostra salut!

Ens veiem al següent article…

Rate this post

Leave a comment