Alternatives a la pasta de dents

Actualment les persones tenen cura més de la seva salut que mai. Dietes més saludables amb ingredients naturals, cura de la pell amb cremes ecològiques o potser fer esport un cop més per setmana. No són poques les accions que podem fer per cuidar més del nostre organisme o per portar un estil més sostenible. No obstant això, poques persones pensen a canviar els seus hàbits bucodentals perquè desconeixen la toxicitat dels seus ingredients.

El triclosan o el sulfat de sodi són només dos dels ingredients que pots trobar a la teva pasta de dents convencional. Si vols saber més sobre els tòxics que hi ha al teu dentifrici, et convidem a llegir el nostre article al bloc Has mirat els ingredients de la teva pasta de dents?

I això no és tot, estudis recents han demostrat que les microperles o microplástics que contenen les nostres pastes de dents són perjudicials per a la nostra salut i pel medi ambient. Si vols saber més sobre els microplástics també tenim un article amb tota la informació, per una pasta de dents sense plàstic.

Això serien algunes pinzellades de per què és important valorar els ingredients d’alguns productes tan comunament utilitzats a la nostra rutina com és un dentifrici. Tot i això, aquest no és un problema sense solució.

En aquest article et portem 6 alternatives a la pasta de dents convencional!

Frescoryl

Coneixes el primer dentifrici del mercat per emportar? Un producte amb ingredients naturals fet pel teu màxim benestar. Els comprimits masticables Frescoryl són vegans i cruelty-free.

Frescoryl es l'acompanyant perfecte per els teus viatges

Per utilitzar aquest dentifrici no necessitaràs més que 1 minut del teu temps. Són còmodes d’usar perquè no necessites ni aigua ni raspall, el que et permet utilitzar-lo a qualsevol lloc.

Els comprimits dentífrics no porten res de fluor, a causa de les possibles conseqüències que té el seu ús excessiu (Pots conèixer més al nostre article al bloc). És un producte sense parabens ni additius, amb un 0% de toxicitat certificat pels seus premis en diverses categories.

Una alternativa fàcil d’usar i molt útil per quan no et trobes a casa. D’aquesta manera pots eliminar els bacteris de la teva boca i tenir un alè fresc tot el dia.

Elixir bucal de sal marina

Un elixir bucal casolà que pots fer tu mateix a casa. És fàcil perquè la sal marina es ven a tota mena de supermercats i és fàcil de trobar.

Dissols un parell de cullerades petites de sal marina en un got d’aigua tèbia i en menys de 2 minuts tens llest el teu elixir bucal. Quan estigui llest fas gàrgares durant 30 segons i la teva boca es trobarà neta i fresca.

Aquest mètode casolà també té un 0% de toxicitat i és totalment natural. Una manera ràpida de preparar un producte efectiu.

Bicarbonat de sodi

Aquesta opció sol ser més popular que l’elixir bucal casolà. Tot i ser natural hem de ser conscients de no abusar d’això, ja que el bicarbonat de sodi pot tenir un efecte abrasiu en les dents.

Utilitzar-lo també és senzill. Haurem de mullar el nostre raspall en aigua i seguidament passar-ho pel bicarbonat. Després ens Raspallarem les dents com de costum.

El bicarbonat és una bona alternativa per mantenir les teves dents netes

Fer la teva pasta de dents

Sembla mentida, però fer la teva pasta de dents a casa és més fàcil del que sembla. Necessitaràs bicarbonat de sodi, oli de coco i olis essencials. Amb la senzilla recepta que et deixem en aquest link aprendràs com fer-la: Com fer pasta de dents natural.

Aquesta recepta consta de tres passos fàcils de fer. Entre els seus múltiples avantatges es troba la seva durabilitat, que és llarga a causa de la seva textura i grandària.

Fer la teva pasta de dents natural et proporiona benficis per la salut

Polvos dentals

Una altra alternativa menys coneguda però efectiva són els polvos dentals. D’aquests polvos trobarem de tot tipus. D’una banda hi ha els naturals, que estan fets a partir d’herbes i ingredients naturals i d’altra banda trobem els pols que han estat processats i que poden incloure tòxics.

Nosaltres clarament, recomanem com a alternativa els naturals. No només perquè són més saludables amb el nostre organisme, també perquè són més respectuosos amb el medi ambient.

Hi ha alternatives saludables per netejar la nostra boca

Els polvos dentals eliminen els bacteris de forma efectiva. A més, poden tenir efectes positius si tens ferides a la boca o les genives sensibles.

Per utilitzar-lo és tan fàcil com el bicarbonat. N’hi hauria prou amb humitejar el raspall en aigua i seguidament untar-lo en el pot dels polvos dentals naturals. Per acabar, raspallar-te les dents.

Oli de coco

Un dels ingredients estrella de la pasta de dents casolana també pot ser utilitzat de manera individual.

Per què oli de coco? Perquè és un potent antibacterià que a més, té bon gust. Raspallar-te les dents amb aquest oli pot resultar estrany, a causa de la seva textura liquida i ” poc ” consistent. Això no obstant, té moltes propietats beneficioses per a la teva boca que segur que t’acaben compensant.

Coneixes més alternatives a la pasta de dents convencional que no hàgim comentat? Pots deixar-les en comentaris.

El camí cap a una vida més saludable i sostenible és a les nostres mans.

Feliç setmana!

Rate this post

Leave a comment