10 curiositats sobre les dents

Avui al blog de Frescoryl volem sortir-nos una mica de la línia. Com bé sabràs i hem comentat en aquest bloc, per mantenir les teves dents sanes i la boca neta has de mantenir uns bons hàbits bucodentals. Això, no només implica raspallar-se les dents, també hi ha més coses que tots hauríem de saber, ho pots conèixer al nostre article.

Potser penses que el món de les dents no tingui molt misteri o que pràcticament ho sabem tot sobre ells, però no és així. Certament, és una part del nostre cos molt interessant de la qual no deixem d’aprendre. Per aquest motiu, en el post d’avui et portem 10 curiositats sobre les dents.

Preocupar-se per les dents no és nou

Entorn de l’any 5.000 AC els egipcis van elaborar la qual es coneix com la primera pasta dental. La van anomenar Clisterate. Per fabricar-la es barrejava pedra tosca polvoritzada, sal, pebre, aigua, ungles de bou, closca d’ou i mirra.

El primer raspall de dents com a tal, va ser creat a la Xina, fet amb bambú i truges de senglar. No obstant això el més conegut és un disseny que va adaptar un inventor britànic a 1.700. El va fabricar amb ossos i truges de porc.

Els raspalls de dents més moderns i semblants als que tenim ara van arribar en els anys 30. Com veuràs el món de la higiene bucodental no és per res recent.

Els raspalls de dents van ser creats fa milers d'anys

La salut bucal pot afectar a la salut de l’organisme

La salut de la nostra boca i les nostres dents es pot relacionar amb moltes malalties, destacant cardíaques i respiratòries. És més, s’ha demostrat que rentar-se les dents té molts més beneficis que prevenir càries o mantenir les dents netes. Ho pots conèixer en aquest article.

Les teves dents poden explicar coses de tu

Amb una completa anàlisi de les nostres dents, els científics poden esbrinar moltes coses sobre nosaltres. Per exemple, quants anys tenim, de què ens alimentem o en quin lloc del món hem viscut. A més -com hem comentat anteriorment- les dents poden donar pistes sobre la nostra salut general (Que està estretament relacionada amb la nostra salut bucal).

També  podria esbrinar possibles malalties que hem patit.

Existeixen tatuatges per les dents

No negarem que els tatuatges estan a l’ordre del dia, però … A les dents? Doncs la resposta és sí. Aquests tatuatges es col·loquen sobre la corona dental. Utilitzen un material anomenat ” grafè ” que evita els bacteris que provoquen les càries. Actualment trobem milers de dissenys perquè siguin totalment personalitzables.

La moda dels tatuatges ha arribat a les dents
Foto: sonrisaespectacular.com

Joies per a les dents

Amb aquesta curiositat ens remuntem aproximadament 2.500 anys enrere, a l’època dels maies. Aquests, es preocupaven en gran mesura de l’estètica de les seves dents i volien que lluïssin blancs i lluents. Per aquest motiu, utilitzaven una perforadora per perforar les dents i introduir pedres precioses en ells.

Les dents tenen la seva pròpia festivitat

A la Xina es celebra la festivitat de les dents

Cada 20 de setembre es celebra a la Xina el Love Teeth Day. Una festivitat que es va iniciar el 1989 per animar a tota la població del gran país asiàtic a cuidar les seves dents. També és utilitzada per promoure l’educació en salut bucodental en els països asiàtics.

No sempre han existit dentistes

Al segle XIX la professió de dentista com a tal no existia, no obstant els problemes dentals sempre estaven presents. No es sabia del tema i en algunes cultures no se li donava importància a la salut bucodental. Llavors, com es solucionaven els problemes dentals? Com que no hi havia experts, s’encarregaven aquells que comptaven amb les eines adequades com els barbers i els ferrers. La solució que proposaven era senzilla -i dolorosa- on només s’aplicava una de les tècniques, l’extracció.

Ortodòncia falsa a Àsia

Sorprenentment al continent asiàtic, l’ortodòncia és desitjada per la població. Però no per un tema de salut, sinó més aviat per la seva relació amb la riquesa. A causa de l’elevat preu que tenen els brackets són vistos com una mostra de diners i poder. Per aquest motiu, els habitants de diversos països es col·loquen ortodòncia falsa per aparentar.

A Asia es posen una falsa ortodoncia per aparentar diners

Existeixen bancs de dents

Si si, com ho escoltes. A diferents parts del món s’han creat bancs de dents de llet. Aquestes organitzacions reben dents de tota mena de persones -Gèneres, edats, mida etc-. Van ser originats a causa del descobriment que les dents de llet tenen cèl·lules mare, aquestes són molt importants per a la investigació d’infinitat de malalties.

El temple de la dent

Aquest curiós temple es troba a Kandy, Sri Lanka. Els budistes exhibeixen una dent que asseguren que va pertànyer a buda. Un temple amb una afluència de gent important, on trobem budistes que veneren l’objecte diví i turistes per conèixer aquest misteriós temple.

Uff …. I encara ens queden més curiositats que explicar-vos, això només ha estat un avanç.

Què us ha semblat? Coneixíeu aquestes dades sobre les nostres dents?

La setmana que ve portem un nou article.

Fins la propera!

Rate this post

Leave a comment